location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding

Symmetrisk firehjulstræk

Tilbage til XV

 

SYMMETRICAL AWD

Symmetrisk firehjulstræk er unikt, fordi transmissionen, kardanakslen og det bagerste differentiale er placeret på en lige linje bag motoren. Derfor er det ikke nødvendigt at tilføre systemet yderligere komponenter for at opnå balance. Dertil kommer, at motoren er kompakt og flad, så den kan placeres lavt i motorrummet. Fordelene er lav vægt og bedre ydelse. Stabiliteten øges yderligere af det responsive firehjulstræk, der automatisk justerer trækkraften mellem akslerne.

5-TRINS ELLER 6-TRINS MANUEL TRANSMISSION + VISKOSE CENTERDIFFERENTIALE

For at sikre dig maksimal kontrol over din XV er den udstyret med en femtrins eller seks-trins manuel gearkasse i kombination med permanent firehjulstræk og et centerdifferentiale med begrænset spær (LSD). Det præcise gearskifte og det fremragende AWD-system giver XV et godt bid i underlaget – ikke mindst på grund af den automatiske fordeling af trækkraft mellem akslerne, når underlaget skifter, eller hvis et hjul mister vejgreb. Til modeller med 1.6-liters motor fås desuden et Dual-rangesystem, som i realiteten øger antallet af gear til det dobbelte. XV har også “Hill Start Asist”* som hjælper dig i gang, når du starter op ad en bakke.

LINEARTRONIC + ACTIVE TORQUE SPLIT AWD

XV er udstyret med den nye Lineartronic-transmission, som er koblet sammen med momentfordeler-systemet Active Torque Split AWD. Dette system reagerer på de skiftende friktionsforhold, transmissionen og førerens kørestil ved konstant at kontrollere momentfordelingen mellem foraksel og bagaksel. Ønsker du ekstra kontrol med transmissionen, kan du i øvrigt vælge mellem seks indprogrammerede udvekslingsforhold via skifteknapperne** ved rattet.

 

* Modeller med manuel gearkasse. ** 2.0i, 2.0i Sport, 2.0i Business Sport