location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhed

Subaru og motorsport – succesen fortsætter

Subarus symmetriske firehjulstræk er som skabt til rallysporten, og mærket demonstrerede da også en knusende dominans i rallysporten fra 1995 til 2005 med tre verdensmesterskaber for konstruktører og tre for kørere. På grund af finanskrisen blev rallyaktiviteterne droslet ned nogle år senere, men Subaru er stadig særdeles aktiv på racerbanerne.

”Det giver vores mærke ekstra appel, at vi konkurrerer på racerbanerne,” siger Niels Thaning, dansk salgsdirektør i Subaru Nordic. ”En Subaru har et lavt tyngdepunkt takket være boxermotoren under motorhjelmen, og sammen med firehjulstræk giver det nogle fantastiske køreegenskaber. Det understreger resultaterne i motorsporten.”

Sæsonen 2016 har tre vigtige fokuspunkter:

  • Nürburgring 24-timers løb ultimo maj. Det er 44. gang, det legendariske løb afvikles, og det bliver med Subaru WRX STI til start i SP3T-klassen (turboladede biler på under 2 liter). Subaru har vundet klassen tre gange siden 2011.
  • SUPER GT-serien, som er en prestigefyldt løbsserie i Japan. I denne sæson stiller Subaru op med Subaru BRZ GT300 i GT300-klassen. Den er blevet lettere, stærkere og endnu mere aerodynamisk end sidste sæsons model.
  • Global Rallycross-mesterskabet er en blanding af banerace, offroad og rally og er utrolig populært, ikke mindst i USA. Det er en serie, hvor Subarus boxermotor og symmetriske firehjulstræk for alvor kan gøre en forskel.

 

Hos Subaru er der store forventninger til løbsserierne, og motorsportssatsningen falder på samme tid, som Subaru kan melde om vedvarende stor salgsfremgang på alle de vigtige markeder.