Verdens største inden for firehjulstræk

Siden 1972 har firehjulstræk været et kendetegn for Subaru, og stort set alle vores biler trækker på alle fire. Vi fremstiller over en million biler med firehjulstræk hvert år. 50 procent flere end Audi og dobbelt så mange som Land Rover, hvilket gør os til den største i verden.

En Subaru har permanent firehjulstræk, mens de fleste konkurrenter kun tilkobler den anden aksel, når det er "for sent". Vores unikke system til fordeling af trækkraft (Active Torque Split) betyder, at det i princippet er nok med vejgreb under ét hjul, når du skal komme fri og køre videre.

Træk på alle fire hjul gør også Subaru til en overlegen trækbil. Det permanente firehjulstræk har gjort mærket til en favorit hos bilejere med fart på livet og fritiden. Spørg bare enhver hesteejer, lystfisker, skiløber eller jæger. For dem er bilen ikke et eventyr i sig selv, men i højere grad et uundværligt værktøj, når de skal opsøge eventyret. For os er firehjulstræk dog meget mere end det.

Sandsynligvis bedst i verden til firehjulstræk
 - for en sikkerheds skyld

AWD – mere et spørgsmål om sikkerhed end fremkommelighed

Hvis du føler dig tryg bag rattet, kører du mere afslappet og sikkert. Det giver ro, når man kan stole på, at bilen kører præcis sådan, som man styrer den, også når det er glat. At bilen ikke skifter mellem forhjulstræk og firehjulstræk betyder meget for køreoplevelsen. Det giver dig større manøvrefrihed, når underlaget pludselig skifter.

Vores succes i motorsport – navnlig rally – er det bedste bevis for vores biler gode balance, og at vores systemer fungerer. For dig som fører er det rart at vide, at bilen opfører sig forudsigeligt og konsekvent, selv om ikke engang Subaru kan afskaffe tyngdeloven.

Øget brændstofforbrug med AWD

Et ofte hørt argument mod firehjulstræk er, at bilen bruger mere benzin, og i de fleste tilfælde er det sandt. Subarus drivlinje er på den anden side meget brændstofeffektiv. Ofte er det vanskeligt at sammenligne korrekt, men for et par år siden ville Subaru lancere Impreza udelukkende med forhjulstræk.

Et kig i specifikationerne viste, at en Impreza 2WD kun udskilte to gram CO2 mere pr. kilometer end en Impreza AWD, hvilket svarer til mindre end otte centiliter benzin pr. 10 km. En ekstremt lav pris for øget sikkerhed.
Almindelige spørgsmål om firehjulstræk

 

 

 

Hvad er det bedste ved firehjulstræk?

Hvilken slags firehjulstræk er der i en Subaru?

Hvad adskiller Subarus firehjulstrukne biler og andre mærkers?

Hvordan fordeles trækkraften? Trækker alle hjul altid lige meget?

Hvad adskiller 4×4 og AWD?

Hvordan opfører firehjulstræk sig i sving sammenlignet med bag- og forhjulstrukne biler?

Forbruger en firehjulstrukket bil mere end fx en forhjulstrukket bil?

Gør det nogen forskel for firehjulstrækket, om jeg vælger en benzin- eller dieselmodel?

Hvorfor firehjulstræk som standard? Hvorfor kan man ikke vælge?

Hvordan slides dækkene ved firehjulstræk? Alle lige meget eller forskelligt?

Øger firehjulstræk min sikkerhed?

Skal man skifte alle dæk på en firehjulstrukket bil samtidigt?