VI VIL BYGGE

VERDENS SIKRESTE BILER

I vores stræben efter at bygge verdens sikreste biler har vi gjort alt sikkerhed til standardudstyr i alle vores modeller. Det synes vi er sund fornuft.

Vi stoler fuldt ud på vores sikkerhedssystemer, og har derfor bedt vores danske salgsdirektør Niels Thaning vise jer hvordan de virker. Eyesight systemet som testes i videoen er blot et ud af 17 forskellige sikkerhedssystemer som arbejder for din sikkerhed.

Mere om EyeSight som testes i videoen

De bedste sikkerhedssystemer du kan få i en bil er naturligvis dem som forhindrer, at der sker ulykker. Her er Subaru i verdenstoppen med sit avancerede assistentsystem EyeSight, som flere uafhængige testinstitutter har klassificeret som verdens bedst fungerende.

Eyesight er et system som med 2 farvekameraer kan identificere farer, advare føreren og gribe ind for at undgå ulykken, hvis føreren ikke reagerer. EyeSight fungerer som et ekstra par øjne og holder styr på trafikken. Det som adskiller EyeSight fra mange andre systemer er, at det er aktivt helt op til 180 km/t. Kan systemet ikke nå at bremse bilen helt, kan det i hvert fald reducere kraften fra kollisionen betragteligt. Subaru Rear Vehicle Detection holder styr på trafikken bag ved og på siden af ​​bilen for at advare, hvis der skjuler sig noget, eller hvis et køretøj nærmer sig hurtigt bagfra. SRVD registrerer også krydsende trafik ved parkering og lignende. Systemet registrerer alt fra biler til børn på trehjulede cykler.

 

De 17 primære sikkerhedssystemer som er standardudstyr i alle Subaru modeller er:

 1. Automatisk bremseassistent (Autobrake)
 2. Adaptiv fartpilot – bilen kan selv accelerere og nedbremse mellem 0-180 km/t
 3. Advarsel om afstand – giver lys og lyd alarm hvis man kører for tæt på forankørende
 4. Styringsassistent – hjælper med at styre for at undgå kollision
 5. Vognbaneassistent – holder bilen i vognbanen
 6. Slingrealarm – alarmerer hvis du er træt eller uopmærksom og slingrer mellem vejbanelinjer
 7. Speeder reduktion – reducerer speeder kraft hvis du kører frem mod forhindring
 8. Detektion af blind vinkel – alarmerer ved forhindringer i blinde vinkler
 9. Detektion af bagvedkørende – alarmerer ved forbipasserende ved bakning
 10. Sikkerhedsseler med selestrammer og lastbegrænser til yderste bagsæder
 11. 4-sensor/4-kanals ABS med elektronisk bremsekraftfordeling
 12. Bremseassistent
 13. Brake Over Ride - hvis føreren træder på bremse og speeder samtidigt, vælger bilen at bremse
 14. Opmærksomhed hjælp – giver alarm når foran holdende bil kører
 15. Traction Control System
 16. Antiudskridningssystem
 17. Lyd og lys advarselssystemer

Subaru All-Around Safety

Subaru bygger verdens sikreste biler og har arbejdet aktivt med fokus på maksimal sikkerhed siden starten i 1958. Allerede i 60'erne gennemførte fabrikken sine egne crashtest. Man var tidligt ude med en fjedrende ratsøjle, og med boxermotorens indtog sørgede Subaru for, at motor og gearkasse blev skubbet ind under bilen i stedet for at blive trykket ind i kabinen. Meget af denne teknologi er adopteret af andre og kan derfor også findes i konkurrerende bilmærker.

Subarus sikkerhedsfilosofi bygger på fire søjler: primær, aktiv, passiv og forebyggende sikkerhed. Den primære sikkerhed ligger i bilens konstruktion. Den aktive sikkerhed bygges ind i bilen for at gøre den sikker at køre. Den passive sikkerhed er alle de tiltag, der beskytter dig i tilfælde af en ulykke, mens forebyggende sikkerhed ligger i de funktioner, der i det hele taget forhindrer ulykker i at ske. Subarus mål er, at ingen skal slås ihjel eller skades alvorligt i – eller af – en Subaru. Udgangspunktet er derfor ikke alene at skåne føreren og passagererne, men også ubeskyttede trafikanter som fodgængere og cyklister.

Primær sikkerhed

Den primære sikkerhed bygger vi ind i bilen allerede i produktionen. Bilen skal være bekvem at køre, have forudsigelige køreegenskaber og skabe de bedst tænkelige forudsætninger for, at føreren har fuld kontrol i enhver situation.

Aktiv sikkerhed

Her taler vi blandt andet om det permanente, symmetriske firehjulstræk. Da bilen altid trækker på alle fire hjul og ikke skifter mellem forhjuls- og firehjulstræk, opfører den sig altid ens og forholder sig neutralt i styring og balance.

Passiv sikkerhed

Denne kategori har til formål at beskytte fører og passagerer, hvis uheldet alligevel sker. Subaru anvender for eksempel en meget stor andel af stål med meget høj styrke.

Forebyggende sikkerhed

Den bedste måde at undgå skader på er naturligvis at forhindre, at der overhovedet sker ulykker.

Vi vil bygge verdens sikreste biler, og ingen skal slås ihjel eller skades alvorligt i – eller af – en Subaru.

Vores vision gælder altså ikke alene dem, der sidder i bilen, men også ubeskyttede trafikanter som cyklister og fodgængere.

Vi er kommet et godt stykke af vejen, hvad der dokumenteres af de tre seneste modeller, som i crashtest har fået det højeste antal point, der nogensinde er uddelt, og af flere testinstitutter er udnævnt som de bedste i deres respektive klasser.

Nøglen til dette er EyeSight-systemet, der er resultatet af al den viden, vi har samlet i over et kvart århundrede, og som bygger på et unikt stereokamera, der overvåger vejen foran bilen.

Læs mere om EyeSight