En dag skal din bil skrottes

I Danmark lever en bil i gennemsnit omkring 15 år, før det er tid til skrotning. Bilproducenter og bilimportører er underlagt producentansvar for udtjente biler, dvs. du har et ansvar for, at bilen, den dag den er brugt op, bliver taget hånd om på en miljørigtig måde.

Producentansvaret foreskriver, at den udtjente bil skal genbruges til mindst 95 procent.

Producentansvar betyder også, at udtjente biler skal modtages gratis i et landsdækkende modtagesystem.

Du kan læse mere om, hvad der gælder for producentansvar på danskelove.dk

Læs mere og find nærmeste miljøgodkendte ophugger: borger.dk

Bildesign til genbrug

Under udviklingen af ​​en ny Subaru arbejder vores teknikere lige fra starten med på den ene side at reducere mængden af ​​affald, der opstår under køretøjsfremstillingen, og på den anden side at reducere mængden af ​​affald endnu mere, når bilen har nået sin afslutning på livet. Dette fremmer bevarelsen af ​​værdifulde materialer og energiressourcer.

Det er vigtigt at tage højde for disse mål i udviklingsfasen, og derfor skal alle Subaru designteams overholde retningslinjerne for "Car Design for Recycling". Formålet med disse retningslinjer er at støtte Subarus ingeniører og leverandører under produktudviklingen for at optimere genbrugspotentialet for nye Subaru-produkter.

For at lette effektiv genanvendelse forsøger Subaru at bruge så få materialer som muligt i hver del, helst ved at vælge materialer, der kan genbruges sammen.

Alle plast- og gummidele er mærket efter internationale standarder, så de let kan identificeres ved genbrug.

Glas og større plastikkomponenter såsom kofanger, afdækninger, spoilere og indvendige skærme i hjulkasser bør let kunne fjernes for at minimere den samlede adskillelsestid for hver bil.

I produktionen arbejder Subaru på at øge effektiviteten i udvindingen af ​​energi og råmaterialer og arbejder på at minimere genereringen af ​​affald og restprodukter. Det skal være nemt at genbruge en Subaru på en miljøvenlig måde. Forskellige væsker som brændstof, motorolie og kølervæske skal kunne tømmes helt ud, visse komponenter, der skal fjernes fra bilen af ​​miljø-, sundheds- eller sikkerhedsmæssige årsager, såsom batterier, dæk og oliefiltre skal være let tilgængelige. Pyroteknisk udstyr som airbags skal også håndteres på en sikker og miljøvenlig måde.

For mere information om genbrug, se: mst.dk

Producentansvar

Ifølge bilskrotbekendtgørelsen skal borgere, virksomheder, foreninger samt offentlige og private institutioner aflevere udtjente køretøjer til producenter (såsom bilimportører), registrerede affaldsbehandlere (autoophuggere), forhandlere eller autoværksteder, der har en aftale med en autoophugger, eller til udenlandske virksomheder, der opfylder tilsvarende lovgivning. Denne side beskriver De Danske Bilimportørernes tilbud om gratis at tage biler tilbage.

https://www.bilimp.dk/producentansvar/