VI VIL BYGGE

VERDENS SIKRESTE BILER

 

Subaru All-Around Safety

Subaru bygger verdens sikreste biler og har arbejdet aktivt med fokus på maksimal sikkerhed siden starten i 1958. Allerede i 60'erne gennemførte fabrikken sine egne crashtest. Man var tidligt ude med en fjedrende ratsøjle, og med boxermotorens indtog sørgede Subaru for, at motor og gearkasse blev skubbet ind under bilen i stedet for at blive trykket ind i kabinen. Meget af denne teknologi er adopteret af andre og kan derfor også findes i konkurrerende bilmærker.

Subarus sikkerhedsfilosofi bygger på fire søjler: primær, aktiv, passiv og forebyggende sikkerhed. Den primære sikkerhed ligger i bilens konstruktion. Den aktive sikkerhed bygges ind i bilen for at gøre den sikker at køre. Den passive sikkerhed er alle de tiltag, der beskytter dig i tilfælde af en ulykke, mens forebyggende sikkerhed ligger i de funktioner, der i det hele taget forhindrer ulykker i at ske. Subarus mål er, at ingen skal slås ihjel eller skades alvorligt i – eller af – en Subaru. Udgangspunktet er derfor ikke alene at skåne føreren og passagererne, men også ubeskyttede trafikanter som fodgængere og cyklister.

Primær sikkerhed

Den primære sikkerhed bygger vi ind i bilen allerede i produktionen. Bilen skal være bekvem at køre, have forudsigelige køreegenskaber og skabe de bedst tænkelige forudsætninger for, at føreren har fuld kontrol i enhver situation.

Aktiv sikkerhed

Her taler vi blandt andet om det permanente, symmetriske firehjulstræk. Da bilen altid trækker på alle fire hjul og ikke skifter mellem forhjuls- og firehjulstræk, opfører den sig altid ens og forholder sig neutralt i styring og balance.

Passiv sikkerhed

Denne kategori har til formål at beskytte fører og passagerer, hvis uheldet alligevel sker. Subaru anvender for eksempel en meget stor andel af stål med meget høj styrke.

Forebyggende sikkerhed

Den bedste måde at undgå skader på er naturligvis at forhindre, at der overhovedet sker ulykker.

Vi vil bygge verdens sikreste biler, og ingen skal slås ihjel eller skades alvorligt i – eller af – en Subaru.

Vores vision gælder altså ikke alene dem, der sidder i bilen, men også ubeskyttede trafikanter som cyklister og fodgængere.

Vi er kommet et godt stykke af vejen, hvad der dokumenteres af de tre seneste modeller, som i crashtest har fået det højeste antal point, der nogensinde er uddelt, og af flere testinstitutter er udnævnt som de bedste i deres respektive klasser.

Nøglen til dette er EyeSight-systemet, der er resultatet af al den viden, vi har samlet i over et kvart århundrede, og som bygger på et unikt stereokamera, der overvåger vejen foran bilen.

Læs mere om EyeSight

resultat av undersökning4.png